Mai mult de 8600 de ore petrecute de voluntarii Ajungem Mari - Timiș, alături de micuții din centrele de plasament, în primul an

Primele 12 luni ale programului educațional Ajungem Mari implementat la nivelul județului Timiș au strâns, cu intenția de a-și dărui timp și energie pentru educația micuților din centrele de plasament, peste 370 de persoane care au dorit să se implice. Fiind vorba de tineri cu nevoi educaționale deosebite, 230 dintre voluntari au trecut prin selecția aplicată, iar până acum am lucrat activ cu 140 dintre cei înscriși inițial.

Activitatea voluntarilor s-a desfășurat în 6 centre din județul Timiș: Centrul de sprijinire și integrare familială a tinerilor, centrul de primire în regim de urgență, centrul de plasament de la Recaș, Casa Olarului, Centrul „for Help” și centrul Frații lui Onisimi.

Un număr de 300 de copii au petrecut alături de voluntarii Ajungem Mari Timiș aproape 900 de ore în activități diverse, de la seri de povești la vizite în diverse instituții. Dintre acestea, putem enumera:
- Seri de povești - Reciproc
- Vizite la teatru & filarmonică
- Acces la Streed Delivery
- Participare la evenimentele Alergotura
- Programe între centre (tinerii de la Centrul de Sprijinire și Integrare Familială au vizitat centrul For Help și Casa Olarului)
- Ieșiri în parc
- Ieșiri la ZOO
- Plimbare pe Bega cu Hidrobiciletele
- Vizită la Detașamentul de Pompieri Timișoara

„Ne pasă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Ne dorim să contribuim la un viitor mai bun, mai senin pentru toți copiii instituționalizați și nu numai. De aceea vrem să-i ajutăm pe copiii din centrele de plasament să simtă aproape un model, o inspirație, un prieten.”

Rolul voluntarilor este mult mai important decât simpla transmitere de cunoștințe. Tinerii voluntari devin modele pentru copii, iar aceștia încearcă să le copieze comportamentul. Învățarea prin joc le dezvăluie copiilor noi perspective și le formează abilități. Copiii prind încredere în forțele lor, învață să devină o echipă, să se respecte unii pe alții și să relaționeze mai ușor. Încurajările și atenția dăruite de voluntari sunt răsplătite de copii prin multă bucurie, zâmbete și îmbrățișări.

Mulțumim colaboratorilor noștri: Direcția Județeană de Protecție a Copilului, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Liga AC, nJoy, Coder Dojo, Cărturești, echipa Un părinte mai Bun, Teatrul Merlin precum și alți prieteni care s-au implicat alături de noi în activitățile desfășurate. Alături de ei, conturăm un viitor mai senin.